Zaalhandbal dames: Quintus maakt het Dalfsen lastig

Virto/Quintus heeft na de nederlaag tegen landskampioen Sercodak/Dalfsen de wedstrijdarena met opgeheven hoofd verlaten. Misschien had de ploeg meer verdiend, echter met de 21-19 overwinning voor Dalfsen viel te leven. De Heulse ploeg haalde revanche voor de kansloze nederlaag in Dalfsen (36-14). Voor de eerste keer dit seizoen won Dalfsen met twee doelpunten verschil, kwam het niet boven de normale 30 doelpunten. Voor de vierde keer bleef een tegenstander onder de 20 treffers, dat weer wel.

Voor de Heulse ploeg voelde de 21-19 nederlaag misschien wel als een kleine overwinning. In strijd om de derde plaats wist het de schade beperkt te houden tegen de landskampioen en deed het goede zaken voor het doelsaldo. Waar vorige week DOS zich volledig liet wegspelen, knokte Quintus tot de laatste minuut voor een goed resultaat mede door een goede verdediging. Aanvallend had de ploeg enkele keren geen geluk in de afronding. Quintus staat nu vierde met één punt achter DOS, waar nu twee (basis)speelsters tussentijds zijn vertrokken.

Quintus opende met een 2-0 voorsprong en na een kwartier spelen stond deze marge nog steeds op het scorebord (5-3). Dalfsen kon moeilijk antwoord vinden op het spel van de Heulse ploeg. Toch lukte het de bezoekers om door hard te werken op voorsprong te komen. Zeven minuten voor rust was het 6-7 voor Dalfsen. Quintus verraste daarna met twee treffers op rij. Dalfsen had het laatste woord in het eerste bedrijf: 8-9.

In de tweede helft ontspon zich een gevecht. Goed handbal was niet te zien in de Van der Voorthal. Dalfsen liep snel uit naar een marge van vier treffers en leek de wedstrijd makkelijk te kunnen uitspelen. De thuisploeg gaf echter niet op en na 47 minuten was de voorsprong van Dalfsen gehalveerd: 13-15. Quintus kon niet aanhaken en Dalfsen wist de wedstrijd met de verkregen voorsprong uit te spelen. Met minder dan drie minuten te spelen was de marge weer vier doelpunten (16-20), waarna Quintus de uitslag nog beter liet lijken. Dalfsen won uiteindelijk met 21-19.

Verburch opende de tweede seizoenshelft met een nederlaag tegen Westsite. In de Calandhal in Amsterdam ontspon zich een harde wedstrijd waarin veel tijdstraffen vielen. Ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen de Amsterdamse ploeg lijkt de Poeldijkse ploeg gegroeid te zijn. In de openingswedstrijd van het seizoen bleek Westsite met 26-13 te sterk. In de return knokte Verburch wat het waard was voor een goed resultaat. Halverwege de wedstrijd leidde Westsite met 15-13. De Amsterdamse ploeg liep uiteindelijk met een 32-28 overwinning van het veld af. Verburch blijft wel hekkensluiter, maar zal de resterende 10 wedstrijden gaan verrassen.