Archief

Sprankje hoop voor Westlandse Cross

Er is een sprankje hoop voor de organisatie van de Westlandse Cross om dit jaar een vervolg te kunnen geven aan de eerste editie, die in juni is gehouden. Deze hoop is gebaseerd op de bijna raadsbrede sympathie, die organisator Frank Bierkens donderdagavond mocht ontmoeten in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Een tweede editie van de Westlandse Cross is tot dusver afgewezen met als argument, dat er onvoldoende politiecapaciteit beschikbaar is. Door alle andere evenementen die al jaren op de kalender staan, wordt de ruimte bij de politie opgesoupeerd. Daarbij speelt ook nog een rol, dat er in de komende zomer een herschikking in de politie-organisatie moet worden doorgevoerd, verklaarde burgemeester Van der Tak.

Oorspronkelijk had het bureau Experience Express een vergunning voor drie dagen aangevraagd. De organisatie wil dit desnoods beperken tot twee dagen. Van der Tak wacht nog op een advies van het Openbaar Ministerie (OM). De politie heeft inmiddels al negatief geadviseerd. Op een gerichte vraag van fractievoorzitter Vreugdenhil (CDA) reageerde Van der Tak: "Het advies van de politie is geen veto".

Duidelijk werd, dat de gemeenteraad van de burgemeester een inspanning verwacht om toch een vergunning te bewerkstelligen. Het eindoordeel is aan de zogeheten 'Driehoek'. Deze bestaat uit het OM, de politie en de burgemeester.

Categorieen:
Westland Algemeen