Archief

Ook regio stond stil bij Parijs' drama

In onze regio is donderdagavond op diverse plaatsen en in diverse vormen stilgestaan bij het drama van woensdag bij het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

In Maassluis waren zo'n 150 mensen op de been om te protesteren. Op het plein voor het stadhuis werden de betogers toegesproken door burgemeester Karssen. Hij stelde onder meer: "Wij moeten niet accepteren dat onze rechten op vrije meningsuiting en vrijheid van godsdienst geweld worden aangedaan".

In Midden-Delfland werd er tijdens de politieke nieuwjaarsbijeenkomst in de Dorpshoeve in Schipluiden aandacht besteed aan de gebeurtenissen bij het Franse satirische blad. Burgemeester Rodenburg en alle fractievoorzitters gaven aan, dat Midden-Delfland staat voor vrijheid van meningsuiting.

Burgemeester Van der Tak stond bij het drama stil aan het begin van een commissievergadering van de gemeenteraad. Hij sprak van "een barbaarse wreedheid". "Deze gebeurtenis mag niet leiden tot verwijdering tussen bevolkingsgroepen. Ik heb er vertrouwen in, dat in Westland het tegenovergestelde gebeurt", aldus Van der Tak.