Archief

Meerderheid raad blijft tegen coffeeshop

In de gemeente Westland zal er in de komende jaren geen plaats zijn voor een niet-commerciële coffeeshop, naar het voorbeeld van Zwijndrecht. Er is binnen de huidige gemeenteraad onvoldoende draagvlak voor, zo bleek donderdagavond.

Diverse partijen zijn uit principiële en/of praktische overwegingen tegen de komst van een coffeeshop, zoals CDA, GemeenteBelang Westland en de ChristenUnie-SGP.

Andere fracties staan er op zich niet onwelwillend tegenover, maar blijven het 'onmogelijk' vinden, dat er wel cannabis mag worden verkocht, maar dat deze drugs niet legaal kan worden ingekocht. Dit geldt met name voor de LPF, VVD en Progressief Westland.

De fractie Westland Verstandig opperde om - in navolging van enkele grote gemeenten (en met steun van in totaal 58 burgemeesters) - een brief naar minister Opstelten te sturen om die inkoop te gaan gedogen. Dit voorstel kreeg alleen steun van Progressief Westland en van D66. Laatstgenoemde fractie was de enige, die best ruimte aan een coffeeshop wil geven.

Categorieen:
Westland Algemeen