Archief

Vrachtverkeer op duinfietspad in afwachting van hellingbaan

Het ziet er naar uit, dat in de komende maanden vrachtverkeer legaal gebruik kan maken van een deel van het duinfietspad tussen Ter Heijde en Monster. Dat bleek dinsdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

In zijn reactie op vragen van fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig maakte wethouder Ouwendijk duidelijk, dat het geheel in handen van de provincie ligt om ontheffing te verlenen. "Wij kunnen dat alleen maar waarnemen", aldus de wethouder.

Ouwendijk wil voor het einde van deze maand met een voorstel komen om de stenen trap bij strandopgang Molenslag te vervangen door een hellingbaan, waardoor leveranciers van strandtenten binnen afzienbare tijd niet langer gebruik hoeven te maken van het duinfietspad. Desgevraagd, gaf hij als indicatie een termijn van drie maanden.

Het was begin december de Heijdse bewonersvereniging Hint die alarm sloeg over de illegale bevoorrading van strandtenten via het duinfietspad. De vereniging had destijds bevestigd gekregen, dat de provincie Zuid-Holland de aanvraag voor een ontheffing in behandeling had genomen.



"Het is wat ons betreft onaanvaardbaar dat een illegale situatie, die aantoonbaar de veiligheid van de fietsers en wandelaars geweld aandoet, mogelijk wordt gelegaliseerd. Wij hebben het college van B en W van de gemeente Westland dan ook dringend verzocht alles in het werk te stellen om te voorkomen dat een mogelijke ontheffing wordt verleend", aldus Hint destijds.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen