Archief

Westland lanceert website Kindpakket

Westlandse kinderen van 4 tot 18 jaar, van wie de ouders een laag inkomen hebben, kunnen zich voortaan via de website KindpakketWestland.nl rechtstreeks aanmelden bij een sportclub, muziekles of een culturele activiteit. Ook het aanvragen van een winterjas of fiets voor de brugklasser gaat via de website.

Het startschot werd maandagmiddag in de Naaldwijkse bibliotheek gegeven door wethouder El Mokaddem. Het Kindpakket komt in de plaats van bestaande financiƫle vergoedingen voor kinderen. Deze zijn nu vervangen door de betalingen 'in natura'. Kinderen van ouders die niet meer verdienen dan 120 procent van het sociaal minimum, komen ervoor in aanmerking. De gemeente verwacht dat 1400 kinderen er gebruik van zullen maken.

Ouders krijgen dinsdag 6 januari een brief van de gemeente met een persoonlijke inlogcode. Na activering door de ouders ontvangen kinderen vanaf 12 jaar ook een persoonlijke inlogcode, waarmee ze gebruik kunnen maken van het Kindpakket. De wethouder liet weten, dat het pakket dit jaar verder wordt ontwikkeld. Hij nodigde lokale verenigingen, organisaties en ondernemers, die zich willen inzetten voor deze Westlandse kinderen, uit om zich aan te sluiten.