Archief

Ontsluiting Woerdblok wacht op onteigening

De aanleg van de westelijke ontsluiting van de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Woerdblok zal naar verwachting pas op z'n vroegst eind dit jaar kunnen beginnen. Er loopt nog een onteigeningsprocedure met betrekking tot de locatie Geestweg 122A. Dit meldt de gemeente Westland in antwoord op onlangs ingediende vragen door de WOS.

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) liet maandag weten, dat zij woensdagavond vragen gaat stellen over de westelijke ontsluiting van de wijk. Volgens GBW hebben bewoners de angst geuit, dat wanneer er iets gebeurt tussen de rotonde aan de Grote Woerdlaan en de eerste kruising in de wijk, het Woerdblok dan onmogelijk te bereiken is voor de hulpdiensten.

Volgens de gemeente is de wijk evenwel voorzien van twee zogenaamde calamiteitenontsluitingen om de hulpverleningsdiensten toegang te kunnen geven, indien de ingang aan de Grote Woerdlaan is afgesloten.

De westelijke ontsluiting is voorzien aan het einde van de hoofdverkeersader, de Zand- en Waterweg. Deze zal door middel van een T-aansluiting worden aangesloten op de Geestweg.