Zaalhandbal dames: Westlandia verliest, Quintus 2 gelijk

WPK/Westlandia heeft tegen de nummer drie van de ranglijst Borhave niet weten te stunten. In sporthal 't Wooldrik was de thuisploeg duidelijk te sterk voor de Naaldwijkse ploeg. In Borne verloor Westlandia met 25-16, waar zonder hars gespeeld werd. Westlandia wist in de beginfase met een goed tactisch plan de tegenstander bij te houden, echter een slechte fase van zeven minuten leverde een achterstand op van zeven doelpunten bij rust (13-6).

Na de pauze kwam Westlandia terug tot op vier doelpunten (15-11), daarna liep de ploeg tegen ongelukkige tijdstraffen op waar Borhave van wist te profiteren. De thuisploeg won met 25-16 en heroverde hiermee de tweede plaats op Quintus. Beide ploegen staan in punten gelijk, echter Borhave heeft een beter doelsaldo. Aan de andere kant van de ranglijst zal Westlandia met de reserves van SEW gaan uitmaken welke ploeg ook volgende seizoen in de eerste divisie mag uitkomen.

De reserves van Virto/Quintus openden de resterende tien wedstrijden met een gelijkspel. In de Van der Voorthal snoepte een verrassend sterk Bentelo de Heulse ploeg een punt af. Quintus was voorafgaand het duel wel gewaarschuwd. Bentelo had in de twee voorgaande wedstrijden gewonnen van koploper Kwiek en gelijk gespeeld tegen Borhave.

De ruststand was 15-15. Het leek er op dat Bentelo voor een verrassing zou gaan zorgen. De bezoekers controleerden gedurende de tweede helft de wedstrijd. Verdedigend had Quintus het moeilijk. Bentelo had tot vier minuten voor tijd de leiding. Quintus wist langszij te komen en leek puntverlies te voorkomen nadat het met 26-25 voor kwam te staan. Bentelo scoorde 18 seconden voor tijd alsnog de verdiende gelijkmaker: 26-26. Voor Quintus was het de eerste puntendeling in eigen huis dit seizoen.