Archief

Twee podiumplaatsen Van Veldhooven op één middag

Atleet Maurice van Veldhooven heeft zaterdagmiddag twee podiumplaatsen behaald bij twee verschillende hardloopwedstrijden. De Lierenaar liep aan het begin van de middag de 10 kilometer van de Nieuwjaarsloop van VV Lyra.

Hier moest Van Veldhooven de winst laten aan dorpsgenoot Arco Poot die na circa 5 kilometer een voorsprong uitbouwde tot aan de finish. De eindtijd van de winnaar was 35.40. Van Veldhooven volgde op ongeveer een halve minuut.

Direct na de wedstrijd in De Lier stapte Van Veldhooven in de auto om te starten bij de Polderloop in Maasdijk over 5,3 kilometer. Hier kon de atleet vrij vroeg in de wedstrijd de concurrentie wel de baas. Eric Teunissen (Maasdijk) en Gerben Vreugdenhil (Maasdijk) werden respectievelijk tweede en derde.

Bij de nieuwjaarsloop in De Lier ging de zege bij de dames op de 10 kilometer naar Joke Immerzeel, voor José Stolze. De overwinning op de 5 kilometer werd bij de heren een prooi voor Wesley Odenkirchen, voor de andere Olympus '70-atleten Richard van der Knaap en Bart van der Kruk. Rozemarijn Ammerlaan won hier bij de dames.

Categorieen:
De Lier Maasdijk Algemeen