Archief

Atleet Sparreboom: drie keer op rij

De Hoekse Nieuwjaarsloop is zondag voor de derde maal op rij gewonnen door Erwin Sparreboom. Thuisloper Sparreboom noteerde na een solorace opnieuw een snellere tijd dan in het vorig jaar: 34.48. Hij had daarmee ruim vier minuten voorsprong op een andere Hoekenees, Christiaan Solleveld (38.52).

Snelste vrouw was Marlous de Schepper. De 's-Gravenzandse finishte in 47.59 en had daarmee 42 seconden voorsprong op haar plaatsgenote Corry van Rijn.



De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Naaldwijker Wesley Odenkirchen in 17.57. Odenkirchen was zaterdag bij Lyra ook als eerste over de streep gekomen in de wedstrijd over 5 kilometer. Tweede in Hoek van Holland werd 's-Gravenzander Maarten Bakker, die met zijn 18.29 precies 1 minuut 20 sneller was dan vorig jaar, toen hij ook naar het zilver was gelopen. Veelvoudig winnaar Matthijs Riemens (Fortuna Vlaardingen) moest nu genoegen nemen met de derde plaats.

Bij de vrouwen won opnieuw Ilona Lievaart uit Honselersdijk. Ondanks haar deelname aan het NK Beachvolleybal op zaterdag, was zij de baas in 20.16. Gabrie Heijster uit Vlaardingen, die halverwege nog aan de leiding liep, moest uiteindelijk 12 seconden toegeven op Lievaart.



De wedstrijd over 2 kilometer (jeugd 11 t/m 14 jaar) werd gewonnen door Nathan de Kreuk uit Hoek van Holland. Snelste meisje was Daphne van der Knaap uit 's-Gravenzande. Bij de jeugd tot en met 10 jaar waren de eersten identiek aan vorig jaar: de Hoekse Ruben van Seventer won weer bij de jongens en Lisanne van Seventer opnieuw bij de meisjes.