Zaalhandbal dames: VELO en Quintus winnen

De start van de tweede seizoenshelft heeft voor Virto/Quintus een overwinning opgeleverd tegen DSS. In sporthal De Waterakkers in Heemskerk won de Heulse ploeg met gemak van de puntloze hekkensluiter DSS en deed dat niet op volle kracht. Quintus had ruim drie weken stilgelegen en na een drukke periode was dat voor trainer Curescu een prima middel om zijn ploeg weer fris te krijgen voor het vervolg van de competitie. Quintus miste soms aanvallend de scherpte, aan de andere kant hield de ploeg voor de vijfde keer dit seizoen een tegenstander onder de 20 treffers. Doelstelling voor de tweede seizoenshelft is om de derde plaats te bemachtigen.

Door de overwinning op DSS heroverde Quintus de derde plaats op DOS dat een genadig pak slaag kreeg van landskampioen Dalfsen (45-20). De Heulse ploeg is gewaarschuwd voor de thuiswedstrijd van volgende week tegen Dalfsen.

DSS, een fusieclub, die in 1992 ontstaan is uit het samengaan van ADO en ODIN, keek al vrij snel tegen een 4-0 achterstand aan. Na 10 minuten spelen was de marge teruggebracht naar 3-5. Quintus maakte pas in het tweede gedeelte van de eerste helft het verschil. De Heulse ploeg liep uit naar een voorsprong van 17-9. In het vervolg van de wedstrijd consolideerde Quintus de voorsprong en ging met een 30-18 overwinning terug naar Kwintsheul.

In de slotfase van de wedstrijd viel Delaila Amega geblesseerd uit, nadat een tegenstandster een duik maakte richting de benen van de snelle speelster. De ernst van de blessure was nog niet duidelijk bij een ontstemde trainer Curescu. Rianne Zonneveld keek geblesseerd toe, zij kwam met een blessure terug uit het trainingskamp in Zwitserland. Positief voor de ploeg is, is dat routinier Marinda van Capelle zondagmiddag weer speelminuten gaat maken in het tweede team.

Veneco/VELO heeft de tweede overwinning op rij geboekt. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar zette de Wateringse ploeg Fiqas/Aalsmeer op zij, dat in de derde periode de eerste drie wedstrijden ongeslagen was gebleven. De Aalsmeerse ploeg had al zeven wedstrijden geen nederlaag geleden, de laatste nederlaag was tegen de reserves van Virto/Quintus.

VELO keek de eerste helft constant tegen een kleine achterstand aan. De marge was ongeveer twee treffers in het voordeel van Aalsmeer. VELO wist pas vier minuten voor de pauze langszij te komen: 10-10. Beide ploegen gingen met een 11-11 tussenstand rusten.

Na de pauze kwam VELO op een 17-16 voorsprong en breidde deze marge uit naar drie treffers: 20-17. De voordelige marge werd soms twee treffers en soms weer drie doelpunten. Na een kwartier spelen was het verschil 21-18 in het voordeel van de bezoekers. Drie minuten voor tijd was de stand 26-23 en kon de overwinning voor VELO niet meer in gevaar komen. De uitwedstrijd tegen Aalsmeer werd met 27-25 gewonnen. Aalsmeer is de eerste ploeg die dit seizoen voor de tweede keer verloor van VELO. De wedstrijd in Wateringen won VELO met 22-19.

Volgende week speelt VELO thuis tegen de huidige nummer drie Borhave, dat zondagmiddag speelt tegen WPK/Westlandia.