Archief

Karssen: veiligheid toegenomen, besturen lastiger

De veiligheid in Maassluis is in 2014 toegenomen, maar niet op alle fronten. Er waren immers iets meer pogingen tot woninginbraak en een gelukte inbraak meer dan in 2013. Dit heeft burgemeester Karssen vrijdagavond laten weten tijdens zijn laatste nieuwjaarstoespraak. Het aantal geweldsmisdrijven is flink afgenomen, van 195 in 2013 naar 152 in het afgelopen jaar.

Karssen liet doorschemeren, dat hij het burgemeester zijn lastiger vindt geworden. Het irriteert hem, dat je als burgemeester slecht bij relevante informatie kan komen. "Politie en Justitie hebben de neiging dat allemaal heel dicht bij zich te willen houden in het kader van de privacy," aldus Karssen.

Het aantal inwoners van Maassluis is met 129 personen gegroeid naar 32.220. Verrassend noemde Karssen het, dat er ondanks een sterke vergrijzing in de stad meer kinderen geboren worden dan dat er mensen overlijden. Er waren vorig jaar 319 geboortes tegenover 269 overlijdens.

Voor 2015 ziet Karssen nog een aantal grote uitdagingen, zoals de uitwerking van de overgedragen taken op het gebied van jeugdzorg, WMO en participatie. Ook de samenwerking met Vlaardingen en Schiedam en de veiligheid hebben de aandacht van de burgervader, net als het huishoudboekje van de gemeente en de positie binnen de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Categorieen:
Maassluis Algemeen