Archief

Tegengas windmolen-opstelling college Westland

LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer neemt fel stelling tegen de bereidheid van het college van B en W van Westland om mee te willen werken aan de komst van nieuwe windmolens binnen de gemeente. Dit doet Van der Meer in zijn nieuwjaarsboodschap 2015.

De meerderheid van de gemeenteraad heeft zich tijdens de vorige raadsperiode vierkant tegen nieuwe windmolens uitgesproken. De provincie heeft - in de persoon van een CDA-gedeputeerde - aangegeven, dat enkele molens er gewoon gaan komen en dat als Westland niet meewerkt, de gemeente hierdoor 68.000 euro aan leges misloopt.

"In plaats van voor de belangen van het Westland en de Westlanders op te komen, zoals de colleges van Midden-Delfland en Maassluis dat wel doen, gaat het Westlandse college van B en W (gedomineerd door CDA'ers) als een publieke dame maar al te graag in het rode flikkerende lampje van de windmolen zitten", schetst Van der Meer.

Een ander punt van zorg voor de LPF is, dat jongeren/starters zich hier niet kunnen huisvesten omdat er schaarste is in het aanbod van betaalbare woningen. Daar tegenover staat een instroom van arbeidsmigranten en sinds afgelopen jaar ook een fors aantal asielzoekers.

De LPF komt deze maand met een motie, waarin het college verzocht wordt om bij de regering aan te geven, dat Westland geen asielzoekers kan en wil huisvesten. "De spons van de Westlandse samenleving zit vol en het absorptievermogen heeft de grens bereikt. Er wonen en werken hier al duizenden Polen en andere Oost-Europeanen en de toestroom van honderden asielzoekers zal niet alleen voor spanning zorgen aan de onderkant van de woningmarkt, maar zal ook tot spanning leiden in de maatschappij. En dat wil niemand", aldus Van der Meer.

De nieuwjaarsboodschap van de LPF-voorman is hier integraal te lezen.