Archief

Nieuwjaar begint in Maassluis met woningbrand en vandalisme

Het nieuwe jaar begint in Maassluis met een woningbrand aan het Zandpad. Dat heeft burgemeester Koos Karssen laten weten via Twitter, vooruitlopend op zijn jaarlijkse 1 januaribericht aan de gemeenteraad.

Daarin stelt de burgemeester, dat de brandweer de gehele avond en nacht in de weer is geweest, waarbij er elf serieuze incidenten met mogelijk gevaar bestreden zijn. De brand in een leegstaande woning aan het Zandpad is vermoedelijk aangestoken door vuurwerk. Verder was er een galerijbrand aan het Sparrendal, diverse branden in containers en meerdere gevaarlijke vreugdevuren op diverse plekken in de stad.

Karssen meldt ernstige vernielingen rondom de Koningshoek, de Koningshof en de Bibliotheek. In de Koningshoek zijn bij de HEMA-ingang grote ruiten vernield en werden grote bloembakken omgehaald. Ook ramen van de bibliotheek en van theater Koningshof moesten het ontgelden. In de Peter van Anrooylaan zijn circa tien brievenbussen vernield.

In Maassluis-West zijn in nieuwjaarsnacht twee woninginbraken gepleegd, meldt Karssen in zijn bericht aan de gemeenteraad.

Categorieen:
Maassluis Algemeen