Archief

Zaalsporten: verlies basketballers Stars

Basketbal

Heren, eerste klasse

De heren van Westland Stars hebben de wedstrijd om de bovenste plaats in de eerste klasse van het rayon West verloren. De Westlanders verloren zaterdagmiddag in de sfeervolle Westlandhal in 's-Gravenzande met 64-73 van SBU. Omdat veel belangrijke thuisduels werden afgewerkt werd het deze middag het Westland Stars festival georganiseerd. Belangrijkste doel was om meer publiek naar de hal te trekken.

Dames, promotiedivisie

Het damesteam van Green Eagles zakt steeds verder weg op de ranglijst. De ploeg uit Maassluis verloor zaterdagavond met ruime cijfers van The Juggles met 76-57.

Dames, tweede klasse

De dames van Westland Stars, die dit seizoen weer zijn gestart met een eerste team, hebben de eerste overwinning van dit seizoen behaald. In Leiden werd het plaatselijke LUSV met 37-40 verslagen.

Badminton

Eredivisie

Van Zundert/VELO heeft zaterdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper Duinwijck. De Haarlemse topploeg won aan de Noordweg in Wateringen met 7-1. Hiermee is het laatste sprankje hoop voor VELO om de play-offs te halen verdwenen.

Tafeltennis

Heren, landelijk

Zowel Salamanders uit Wateringen als Smash uit Monster waren reeds kampioen. In de laatste competitieronde won Smash wel het thuisduel bij Huizen met ruime cijfers, maar ging Salamanders onderuit bij Kluis: 9-1.

Volleybal



Heren, tweede divisie

VELO staat inmiddels voorlaatste en moet echt de komende weken punten gaan pakken. Het derde team van Zaanstad was zaterdagmiddag met 3-1 te sterk in Noord-Holland.

Heren, eerste klasse F

Zowel Monza als PQV Pijl Solutions hebben geen punten weten te pakken. De Monstenaren verloren het uitduel bij Kratos '08 2 met 4-0, terwijl PQV met dezelfde cijfers kansloos was tegen koploper Kalinko.

Dames, promotieklasse

De dames van VELO doen nog prima mee in de subtop van deze klasse. De Wateringse ploeg won de reeds donderdagavond afgewerkte wedstrijd tegen de reserves van VV Haaglanden met 1-3.

Dames, tweede klasse K

Monza heeft een zeer nuttige zege behaald tegen DEO. Na een spannend duel werd het 2-3 voor de Westlandsen. Regiogenoot PQV Pijl Solutions was niet opgewassen tegen Kratos '08 en ging met de ruime cijfers 0-4 onderuit.

Waterpolo

Dames, derde klasse B rayon

ZV Westland zakt steeds verder af in deze klasse. De Westlandse ploeg was zaterdagavond de mindere tegen De Devel. De uitwedstrijd werd met 9-6 verloren. ZV Westland staat op de negende plaats.

Dammen

Tweede klasse D

De Westlandse Dam Combinatie is de eerste plaats kwijt. RDC Rijnburg 2 was zaterdagmiddag met 12-8 de sterkste. Alleen Wim Ernste en Arie Stoorvogel kwamen voor de regiogenoten tot winst.