Zaalhandbal dames: ervaring Fortissimo doet VELO das om

Veneco/VELO heeft in sporthal De Rijnsloot in Cothen niet weten te stunten tegen GoConnectIt/Fortissimo. De ervaring bij Fortissimo maakte in de tweede helft het verschil tussen beide ploegen. De Wateringse formatie liet zich van een zeer goede kant zien, maar reisde uiteindelijk zonder punten terug naar de VELOhal. De thuisclub begon de wedstrijd als virtuele winnaar van de tweede periode nadat koploper Kwiek gisteravond een nederlaag had geleden tegen PSV en maakte het karwei zelfstandig af.

VELO opende het duel matig en keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan. De ploeg knokte zich terug in de wedstrijd. Bij 5-5 kwam VELO voor de eerste keer op voorsprong en liep zelfs vrij eenvoudig uit naar een 16-12 voorsprong bij rust. Na de pauze kwam Fortissimo sterker uit de kleedkamer en de thuisploeg zette de achtervolging in. Na 49 minuten was de voorsprong van VELO definitief weg en moest de Wateringse ploeg in de achtervolging. Fortissimo leidde met 23-22 en liet VELO niet meer dichterbij komen.

Fortissimo won de wedstrijd met 29-27 en is inmiddels op een vierde plaats terug te vinden. VELO staat elfde en kan zich gaan opmaken voor de derby tegen WPK/Westlandia van volgende week zondag.

Schipluiden blijft samen met WHC aan de leiding. Schipluiden ging op bezoek bij HWC in Vlaardingen en kon maar gebruik maken van vier basisspeelsters. Ondanks het gemis van een aantal basisspeelsters wisten de vervangers de flow van de afgelopen wedstrijden vast te houden. In sporthal Westwijk leidde Schipluiden na de eerste helft met 12-7. In de tweede helft liepen de bezoekers gestaag verder uit. Schipluiden won met 32-16 en behaalde de zevende overwinning van het seizoen. Volgende week ontvangt Schipluiden in de Postkogekohal Leidsche Rijn.