Archief

'En hoe gaat het met de maatschappelijke stage?'

Gaan de Westlandse scholen in het voortgezet onderwijs allemaal verder met de maatschappelijke stage of niet? Die vraag legt de fractie van D66 maandagavond voor aan het college van B en W tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

In november vorig jaar is in in de Westlandse raad een unanieme motie aangenomen met als doel de maatschappelijke stages ook na 1 januari 2015 te behouden. Met ingang van het huidige schooljaar is de wettelijke verplichting geschrapt en wordt dit onderwerp aan de scholen zelf overgelaten.

Medio juni dit jaar kwam er nog een positieve tussenstand naar buiten. Vitis Welzijn had gesprekken gevoerd met onderwijsinstellingen en met wethouder De Goeij en er was een subsidieverzoek ingediend. Volgens Vitis hadden de meeste scholen positief gereageerd.

In de maatschappelijke stage komen leerlingen van het voortgezet onderwijs voor dertig uur in aanraking met vrijwilligerswerk. Het doel is uiteindelijk om de drempel voor het doen van vrijwilligerswerk te verlagen.

Categorieen:
Westland Algemeen