Archief

Zaterdagvoetbal: eerste puntverlies KMD

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft aan de wedstrijd tegen Scheveningen een punt overgehouden. De tricolors kwamen in de badplaats een 1-1 gelijkspel overeen, maar blijven desondanks hekkensluiter. Excelsior Maassluis eindigde het duel wel met 10 spelers. De komende twee wedstrijden zijn voor Excelsior Maassluis van belang voor het vervolg van het seizoen. Volgende week komt nummer voorlaatst sc Genemuiden op bezoek aan de Lavendelstraat. De laatste wedstrijd voor de winterstop gaat de ploeg op bezoek bij nummer 11 Sparta Nijkerk.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft geen punt weten te behalen tegen Quick Boys. Op het Julianansportpark wonnen de bezoekers met 4-2. FC 's-Gravenzande zag enkele concurrenten weg lopen door een behaald gelijkspel.

Eerste klasse B

HVC'10 wist voor de tweede keer op rij een gelijkspel te behalen. Tegen Sportlust'46 begon en eindigde het duel in een 0-0 puntendeling. HVC'10 staat op een achtste plaats en heeft vijf punten voorsprong op een p/d-plaats.

Tweede klasse C

VDL en RCL blijven de ranglijst aanvoeren. VDL behaalde tegen hekkensluiter Die Haghe een moeizame 4-3 overwinning. VDL eindigde het duel met 10 spelers. RCL kon een gemakkelijke overwinning bijschrijven. Op sportpark De Hoge Bomen werd promovendus Westlandia met 5-1 op zij geschoven. Westlandia staat tiende en staat in de gevarenzone.

Sportclub Monster schreef voor de zesde keer dit seizoen een punt toe aan het puntentotaal. Bij nummer drie Be Fair werd een 2-2 gelijkspel behaald. De fusieclub staat nog voorlaatste, maar heeft nummer negen MVV'27 in het vizier.

MVV'27 wist een knappe overwinning te behalen tegen nummer vier CWO en tankte daardoor zelfvertrouwen voor de derby tegen VDL van volgende week. MVV'27 won met 3-2 in Vlaardingen.

Lyra wist in de subtopper tegen DWO geen overwinning te behalen. Op sportpark De Zweth eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Lyra staat zesde en heeft vier punten achterstand op de twee koploper.

Derde klasse B

Na tien wedstrijden zonder puntverlies leverde KMD in speelronde elf twee punten in. Op sportpark Madestein wist GDA brutaal een 1-0 voorsprong te nemen, waarna KMD In de tweede helft alleen nog de gelijkmaker wist te maken. KMD heeft als koploper acht punten voorsprong op nummer twee DUNO.

Naaldwijk is aan een uitstekende reeks bezig. Voor de vijfde keer wist Naaldwijk drie punten aan het totaal toe te voegen. De Naaldwijkse ploeg staat zesde en heeft uit de laatste vijf duels vier keer weten te winnen.

Quintus kreeg de zesde nederlaag van het seizoen te verwerken. Semper ALtius was in het middenmoot duel met 2-1 te sterk. Quintus staat negende.

Honselersdijk wist in de onderste regionen van de ranglijst geen overwinning te behalen tegen Quick Steps. Op sportpark De Strijphorst eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Honselersdijk staat elfde.

Vierde klasse B

Verburch kwam als enige streekploeg in actie en won aan de Arckelweg voor de vierde keer op rij. Het Haagse BMT werd met 4-1 verslagen. De Poeldijkse ploeg heeft drie punten achterstand op Te Werve, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld.