Archief

Zaalkorfbal: knap gelijkspel ONDO

Eerste klasse E

Het dreigt weer een moeizaam seizoen te worden voor ODO. De Maaslandse formatie had in speelronde vier een complete off-day en zag Fortis met een 18-13 overwinning huiswaarts keren. ODO stond en blijft op nul punten staan en is nu alleen hekkensluiter. Fortis begon het duel met twee punten voorsprong op ODO en wist het verschil dus te verdubbelen naar vier punten.

De verre uitwedstrijd in Middelburg tegen Swift leverde voor Valto geen enkel punt op. In sporthal De Sporng bleek de thuisploeg te sterk voor de bezoekers. Swift won met 24-19. Valto staat met Fortis op een gedeelde vijfde plaats.

Tweede klasse I

ONDO en Dijkvogels hielden aan hun thuisbeurt tegen respectievelijk Achilles en KGV een punt over.

In de Westlandhal liep koploper Achilles tegen het eerste puntverlies van het seizoen aan (21-21). Na een zeer spannend verloop van de wedstrijd eindigde de teller voor beide ploegen op 21. Voor ONDO was het de eerste keer dat de ploeg meer dan 21 keer wist te scoren in een wedstrijd. ONDO staat gedeeld derde met Weidevogels.

Dijkvogels heeft een punt aan haar totaal van twee kunnen toevoegen. In eigen sporthal kwam Dijkvogels niet langs KGV. Het duel eindigde in een 14-14 gelijkspel. Beide ploegen hebben drie punten evenals Vriendenschaar. Alle drie staan gedeeld vijfde.

Tweede klasse H

CKC Maassluis heeft in de vierde speelronde wederom de twee punten gepakt. In Vlaardingen was de koploper heer en meester tegen Oranje Nassau. Na 15 minuten spelen stond CKC Maassluis 6-4 voor en het leidde halverwege het duel met 13-9. Na de pauze behielden de bezoekers in sporthal Westwijk de voorsprong en wonnen de wedstrijd met 23-18. Mooi meegenomen was het puntverlies van runner-up Merwede, dat niet verder kwam tot een 20-20 gelijkspel tegen ACKC. De voorsprong van CKC Maassluis bedraagt nu drie punten.