Zaalhandbal heren: Quintus redt punt in Arnhem

Koornneef/Quintus kwam in Arnhem met de schrik vrij. Bijna leek de Heulse ploeg twee punten mee te nemen uit sporthal Elderveld, maar de thuisploeg maakte vlak voor tijd uit een strafworp gelijk. Save the best for last dat leek het credo bij Quintus. In de openingsfase kreeg Niels van Lier al snel twee keer een twee minuten tijdstraf en kon later in het duel definitief naar de kant na zijn derde tijdstraf. Na 10 minuten spelen nam Swift het voortouw en bouwde het een 4-3 voorsprong langzaam uit. Dit resulteerde in een 15-9 achterstand na de eerste helft voor de Heulse ploeg.

Na de pauze leek Quintus in eerste instantie af te stevenen op de zevende nederlaag van het seizoen, maar de Heulse ploeg rechtte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Na 47 minuten was de stand nog 22-17 voor Swift, maar ruim vier minuten later was de marge nog maar twee treffers (23-21). Quintus kwam langszij en nam zelfs een 25-24 voorsprong met nog een minuut te spelen. Swift had het laatste woord: 25-25. Swift staat op een vijfde plaats, welke recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Quintus blijft drie punten achterstand houden op de Arnhemse ploeg.

De reserves van Koornneef/Quintus wisten in de Van der Voorthal geen punt te halen tegen Achilles. De productiviteit in de eerste helft was niet hoog. De bezoekers uit Apeldoorn leidden halverwege de wedstrijd met 8-6. Na de pauze wist Achilles de voorsprong uit e bouwen en won het met 21-17. Het was voor Achilles de tweede uitoverwinning van het seizoen. Quintus daarentegen incasseerde de negende nederlaag van het seizoen en blijft in problemen.

WPK/Westlandia is het dubbel weekend goed begonnen. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg met vrij veel gemak van de reserves van Gemini. Westlandia haalde de dubbele cijfers en won na een 18-12 ruststand met 40-22. Westlandia blijft derhalve ook de vierde thuiswedstrijd ongeslagen. De Naaldwijkers wonnen drie keer en speelden eenmaal gelijk. Zondagmiddag gaat Westlandia op bezoek bij sv Orion in Heinkenszand.