Archief

Zaalhandbal dames: alleen winst Quintus 2

Eerste divisie

WPK/Westlandia speelde tegen subtopper Targos/BEVO een prima wedstrijd. De Naaldwijkse ploeg wist in sporthal De Heuf lang in het spoor te blijven van de thuisploeg. De ruststand in Panningen was 12-11 in het voordeel van BEVO. Na de pauze bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Bij een 20-20 tussenstand wist BEVO een gaatje te slaan en trok het de winst naar zich toe. BEVO won met 25-21. Westlandia blijft voorlaatste op de ranglijst. Volgende week staat de streekderby tegen Veneco/VELO in Naaldwijk op het programma.

De reserves van Virto/Quintus hebben de uitwedstrijd tegen DSVD in winst weten om te zetten. De Heulse ploeg wist in sporthal 't Hoge vonder in Deurningen na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning te behalen. Quintus won met 24-16 en dat betekende de tiende overwinning van het seizoen. De ruststand was 13-9 in het voordeel van de bezoekers. Keepster Esther de Vos was goed op dreef en aanvallend was Lilian Keijzer trefzeker.

Tweede divisie B

Verburch incasseerde de zesde nederlaag van het seizoen. In de Van der Valkhal wist Iason een 25-19 overwinning te behalen. Toch liet de thuisploeg zien dat het de tegenstander goed partij kon bieden. Iason leidde halverwege met 9-8. Na de pauze kwam Verburch goed uit de startblokken en kwam het op een 12-10 voorsprong. Hierna kon de thuisploeg het niveau niet vasthouden en zag het de tegenstander de controle van de wedstrijd overnemen. Iason won als middenmotor voor de vierde keer.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia speelden vorige week de beste wedstrijd van het seizoen en versloegen koploper WHC. Een week later kon de ploeg geen vuist maken tegen ROAC. In de Hertogshal in Rijpwetering was de thuisploeg gewaarschuwd en liet Westlandia kansloos mede door een off-day aan Westlandse zijde. Na een 15-5 voorsprong bij rust won ROAC met 28-7.