Archief

MVV '27-VDL in het teken van zieke Van der Meij

De voetbalderby tussen MVV '27 uit Maasland en VDL Maassluis staat volgende week zaterdag in het teken van de ernstig zieke John van der Meij. Hij lijdt aan ALS. Van der Meij is al jaren keeperstrainer van MVV '27. Daarnaast keepte hij jarenlang voor het eerste elftal van tegenstander VDL.

De clubs hebben de handen ineengeslagen. Zij doen dit op een manier waarop Van der Meij, op zijn eigen verzoek, niet té veel in de schijnwerpers staat, maar Van der Meij en zijn ziekte wel de aandacht krijgen die zij verdienen. Er worden onder meer spandoeken gemaakt en er is muziek geregeld.

Op initiatief van beide verenigingen wordt een speciale geldinzamelingsactie gehouden. De gelden komen niet ten goede aan de stichting ALS, maar worden rechtstreeks aan Van der Meij en zijn familie gedoneerd. Hiermee kunnen zij een financieel steuntje krijgen voor de grote uitgaven die zij moeten doen om hun huidige huis voor de oud-doelman bewoonbaar te houden. Veel van deze aanpassingen worden nu niet of slechts gedeeltelijk vergoed.

De sfeeracties beginnen volgende week zaterdag om 14.15 uur, de wedstrijd zelf een kwartier later.