Archief

GBW verbaasd over loting Waelpark

De fractie van GemeenteBelang Westland verbaast zich over de manier, waarop Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) de nieuwbouwwoningen in het Waelpark tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk wil toewijzen. ONW zou voornemens zijn dit te doen middels loting.

GBW vraagt het college van B en W of dit conform de afspraken tussen ONW en de gemeente is en waarom wordt afgeweken van het verdeelsysteem zoals door Westland wordt gehanteerd. In dat systeem wordt gewerkt met een puntensysteem: hoe meer punten, hoe hoger op de lijst en hoe groter de kans op toewijzing van een woning.



Verder verbaast GBW zich erover dat belangstellenden op een informatieavond te horen hebben gekregen dat er geen inkomensdifferentiatie wordt toegepast. De fractie vindt dat dit niet past in een beleid dat scheefwonen zoveel mogelijk wil tegengaan. Immers, ongeacht het inkomen zouden mensen een sociale woning kunnen krijgen. B en W wordt gevraagd of dit ook conform de afspraken is en waarom ONW zich blijkbaar niet hoeft te houden aan de spelregels die in Haaglanden gelden.