Archief

Eis van negen maanden voor mishandelen fietser

Een in Schiedam wonende 27-jarige Pool heeft vrijdagmorgen celstraf horen eisen voor het mishandelen van een deelnemer van de Westland Ride in juli dit jaar. Volgens het OM moet de man negen maanden, waarvan twee voorwaardelijk, de gevangenis in. Ook moet hij zich verplicht melden bij de reclassering.

De man was in de nacht van 19 op 20 juli onder invloed van drank. Volgens omstanders kwam hij bij de passage van de wielrenners bij de kern Maasdijk schreeuwend uit de bosjes, om met een metalen ruitenwisser uit te halen naar een Lierse renner. Hierdoor werd de neus van de Lierenaar nagenoeg van diens gezicht geslagen.

Ook haalde de manuit naar vier andere deelnemers. Vlak daarvoor had hij al meerdere auto's vernield. De Pool zelf kon zich tijdens de rechtszitting van de avond zelf maar flarden herinneren.

Volgens de officier van justitie is zware mishandeling bewezen, evenals het vernielen van een aantal auto's. Wel zou het gaan om een incident en niet om een patroon van gewelddadig gedrag en alcoholmisbruik.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.