Archief

Nieuwe initiatieven voor peuteropvang

In Midden-Delfland gaan in het nieuwe jaar twee nieuwe initiatieven voor peuteropvang van start. De twee initiatieven, één in Den Hoorn en één in Maasland, bieden straks plek voor in totaal 56 kinderen per ochtend.

Voor kinderen in Den Hoorn is er per 5 januari de stichting Kinderspeelzaal, die ook al peuterspeelzaalwerk verzorgt op locaties in Lansingerland, Delft en Den Haag. Zij heeft iedere ochtend plaats voor twee groepen van 16 kinderen. Bij het Maaslandse Harlekijn kunnen iedere ochtend zo'n 16 tot 24 kinderen terecht. Voor het laatste initiatief zijn inmiddels al 45 aanmeldingen voor één of meer dagdelen.

Door een subsidiestop, houdt de stichting Peuterspeelzalen Midden-Delfland per 1 januari op te bestaan. Dit was de enige aanbieder van peuteropvang in de gemeente. Daarom wordt gezocht naar een nieuwe manier om kinderen van 2 tot 4 jaar onder te brengen.

Naast de twee initiatieven is er ook nog de Stichting Kinderopvang Schipluiden, bekend van 't Kickertje. Deze stichting biedt een zogenoemde peuterwerkplaats aan.