Archief

Minder dan één keer per nacht trip naar apotheek nodig

De nachtapotheek keert niet terug in Westland. Dat laat het college van B en W weten in antwoord op vragen van de fracties GemeenteBelang Westland (GBW) en Westland Verstandig (WV). Wel zijn er nieuwe afspraken gemaakt, waardoor in de praktijk in Westland gemiddeld minder dan één keer per nacht spoedmedicijnen van buiten moeten worden gehaald.

Sinds februari moeten Westlanders naar Delft, Den Haag of Schiedam, als zij gebruik willen maken van een nachtapotheek. GBW en WV lieten in hun vragen blijken, hier niet blij mee te zijn en vroegen om een terugkeer.

Er is overleg gevoerd tussen de huisartsen en de apothekers. De stassen van de huisartsen zijn beter gevuld met medicatie die anders uit de nachtapotheek werd gehaald. Daarnaast kan de behandelend arts een koeriers- of taxidienst laten inzetten om 's nachts medicijnen bij een patiënt te laten bezorgen. Deze service kan overigens alleen worden ingezet indien mensen zelf geen vervoer naar de nachtapotheek kunnen regelen.

GBW had het college gevraagd of het onderbrengen van een nachtapotheek bij een verpleeghuis een mogelijkheid zou zijn. Verpleeghuizen mogen echter geen apotheekfunctie vervullen, aldus het college.

Categorieen:
Westland Algemeen