Archief

'Hogere maximumsnelheid rijksweg A20 onverantwoord'

De gemeente Midden-Delfland wil graag, dat de maximumsnelheid op rijksweg A20 tussen Vlaardingen en Maassluis-West blijft zoals deze nu is. Dat blijkt uit de door WOS Media opgevraagde zienswijze van het college van B en W op dit dossier.

Minister Schultz van Haegen wil de maximumsnelheid op de gehele A20 verhogen tot 130 km per uur, maar dat ziet Midden-Delfland niet zitten. Het college stelt zelfs, dat een verdere verhoging van de maximumsnelheid in de dagperiode op dit wegvak tot aantoonbaar meer ongevallen leidt en dus onverantwoord is.

Zo meent het college, dat een verhoogd maximum niet ten goede komt aan het rijgedrag, omdat het vele vrachtwagenverkeer ervoor zou zorgen dat een hogere snelheid moeilijk gehaald kan worden. Ook zouden niet alle op- en afritten geschikt zijn voor de hogere snelheid.

Op dit moment mag er overdag 120 km per uur worden gereden op het gedeelte tussen Vlaardingen en Maassluis-West. Tussen 's avonds 19.00 uur en 's ochtends 6.00 uur is de maximumsnelheid nu 130 km per uur.