Archief

Zaalsporten: PQV-volleybal delft het onderspit

Volleybal

Volleybalvereniging Monza was dit weekend duidelijk de meerdere ten opzichte van regiogenoot PQV Pijl Solutions. Bij de heren in de eerste klasse F waren de Monstenaren met 4-0 oppermachtig ten opzichte van PQV, dat ook dit seizoen moet strijden tegen degradatie. Ook de dames van Monza lieten er geen twijfel over bestaan. Hier won de club uit Monster in de tweede klasse K ook met 4-0 van fusieclub PQV Pijl Solutions.

Zowel de heren- als damesformatie van VELO kon niet verrassen tegen de koploper. De dames verloren in de promotieklasse met 3-1 van DVC, terwijl de Wateringse mannen met dezelfde cijfers niet waren opgewassen tegen VCV. Beide teams moeten nog wel uitkijken om in degradatiegevaar te komen.

Basketbal

Dames, promotiedivisie

Green Eagles gaat dit seizoen niet mee doen om de bovenste plaatsen in deze klasse. De ploeg uit Maassluis blijft middenmoter na de 57-77 thuisnederlaag tegen Almonte.

Heren, tweede divisie

Ook de heren van Green Eagles wisten niet te winnen, Deze ploeg blijft in de degradatiezorgen na de 86-69 verliesbeurt bij BV Vlijmscherp.

Heren, eerste klasse

De heren van Westland Stars houden de aansluiting met de koplopers in deze poule. De Westlanders wonnen hun uitduel tegen Almere Pioneers met gemak: 54-77.

Badminton

Eredivisie

Van Zundert/VELO is er zaterdagavond niet in geslaagd om dichterbij het 'linkerrijtje'van de eredivisie te komen. De ploeg van trainer Tjin Asjoe kwam niet verder dan 4-4 tegen BV Slotermeer. De kans dat VELO de play-offs nog gaat halen is zeer klein.

Waterpolo

Heren, derde klasse bond

ZV Westland heeft zaterdag een nuttige zege geboekt op OZV. De Westlanders wonnen in zwembad Maesemunde met 10-7 van OZV en staan in de veilige middenmoot.

Dames, derde klasse rayon

De dames van ZV Westland waren zaterdag niet in staat om te stunten tegen de reserves van SG De Vliet. Onze regioploeg verloor kansloos met 4-10.

Schaken

Tweede klasse C

De Westlandse Schaak Combinatie heeft uitstekende zaken gedaan in de top van deze klasse. In een zeer spannend duel werd in gebouw De Ark in De Lier Spijkenisse met 4,5 - 3,5 verslagen.