Zaalhandbal dames: alleen winst Schipluiden

Veneco/VELO liep na twee overwinningen op rij weer tegen een nederlaag aan. In de VELO-hal bleek Bentelo, dat wisselvallig presteert, duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Na een 13-15 voorsprong bij rust won Bentelo met 29-22 van VELO. VELO staat samen met United Breda op een gedeelde negende plaats. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Fortissimo.

WPK/Westlandia kon tegen GoConnectIt/Fortissimo niet stunten. In sporthal De Pijl leidden de bezoeksters uit Cothen halverwege de wedstrijd met 15-11. Westlandia vocht zich naar een goed resultaat en kwam tot op twee doelpunten (17-19), maar in de resterende 20 minuten behield Fortissimo de voorsprong en breidde dit langzaam uit. Uiteindelijk Fortissimo met 27-23. Westlandia blijft voorlaatste op de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Targos BEVO.

De reserves van Virto/Quintus verloren het eerste thuisduel van het seizoen. Targos BEVO was met 34-25 de meerdere van de Heulse ploeg. De ruststand in de Van der Voorthal was 13-12 in het voordele van de thuisploeg. Na de pauze nam BEVO langzaam de controle van de wedstrijd en na 46 minuten spelen was het gaatje geslagen met een 22-20 voorsprong voor de bezoekers. BEVO won met 34-25. Quintus zakt naar een derde plaats.

De verrassing van de zevende speelronde kwam uit sporthal De Pijl. De reserves van WPK/Westlandia wisten koploper WHC pootje te lichten. De nummer laatst van de ranglijst won in eigen huis met 20-15 van Wings Hermes Combinatie.

Schipluiden profiteerde van de misstap van koploper WHC. In de Postkogekohal versloeg de runner-up ROAC, dat gedeeld derde stond voorafgaand aan het duel. De topper werd overigens vrij eenvoudig gewonnen door Schipluiden. De thuisploeg opende met een 5-1 voorsprong en gaf deze marge niet meer uithanden. De ruststand was 12-7. In de tweede helft werd de voorsprong langzaam uitgebreid en dat leverde een 24-18 overwinning op voor Schipluiden. De promovendus behoudt de ongeslagen thuisstatus en staat nu weer gedeeld aan kop met WHC. Volgende week gaat Schipluiden op bezoek bij HWC.