Archief

Metropoolregio reageert positief

Er heerst verwarring over de strekking van de brief van de regering aan de Tweede Kamer over de Metropoolregio. In diverse media is de conclusie getrokken, dat de reikwijdte van dit samenwerkingsverband van 24 gemeenten rondom Rotterdam en Den Haag zich moet beperken tot het aandachtsgebied Verkeer en Vervoer. Maar de Metropoolregio (in oprichting) reageerde zondagavond positief op genoemde brief.

Hieronder de letterlijke tekst van de Metropoolregio:

"Een economisch sterke regio is eerst en vooral een bereikbare regio. Een krachtige samenwerking op het vlak van bereikbaarheid en infrastructuur leidt er toe dat bedrijven zich in onze regio willen vestigen. Groei en werk zijn de hoofddoelen achter de vorming van de Metropoolregio. Met de toekenning van de verkeers- en vervoersgelden aan de 24 samenwerkende gemeenten ondersteunt het Rijk de krachtenbundeling.



Naast de steun van het Rijk voor de samenwerking op het vlak van infra zetten wij met de metropoolregio in op het creëren van een sterk economisch vestigingsklimaat, of het nu het Westland is, de Rotterdamse haven of de internationale stad Den Haag, altijd ten dienste van de hele regio. We zijn verheugd over de plannen van het kabinet: de metropoolregio kan op 1 januari 2015 van start."

Tot zover de Metropoolregio zondagavond.

Categorieen:
Westland Algemeen