Zaalhandbal: Quintus uitgeschakeld in Europa

Virto/Quintus heeft ook het tweede duel tegen het Oekraïnse Galytchanka verloren. Toch kan de Heulse ploeg terugkijken op een prima optreden in Lviv. Quintus begon scherp aan het duel en stond na ruim een kwartier spelen op een 8-5 voorsprong. De thuisploeg kwam voor rust nog langszij en ging zelfs met een 13-12 voorsprong rusten. Na de pauze nam Quintus weer het voortouw en kwam het 16-14 voor.

Aan Oekraïnse zijde werd de keepster gaande het duel een sta in de weg voor de aanvallen van de Westlandse dames. Na 45 minuten was de stand 18-18 waarna de thuisploeg een gaatje sloeg van twee doelpunten (22-20). Quintus streed voor wat het waard was en in de laatste zes minuten probeerde de ploeg alles op alles te zetten, maar het slotoffensief liep niet naar wens. Galytchanka won, na een sportieve wedstrijd, met 27-23. De derde ronde van het Challenge Cup toernooi werd het eindstation voor Quintus.

Doelpuntenmaaksters: Anouk Zwinkels (7), Rianne Zonneveld (6), Daisy Hage (5), Delaila Amega, Esmee Martens, Carmen Riepe, Nicole van Meteren en Tessa van Zijl allen 1.

Strafworpen: Quintus 5, waarvan allen raak. Galytchanka 3, waarvan 2 raak