Archief

Zaalhandbal heren: DIOS wint; Quintus in mineur

Eredivisie

Het verschil tussen de eerste wedstrijd tussen Koornneef/Quintus en E&O en de return was groot. De Heulse ploeg won verdiend in Emmen met 24-20 mede door goed handbal en de wil om een goed resultaat neer te zetten en met goed handbal. In de return was dit precies andersom en het was aan E&O te danken dat de uitslag maar 34-28 in het voordeel van E&O was, want de bezoekers lieten de teugels vieren bij een 26-18 voorsprong.

In de Van der Voorthal straalden de bezoekers uit Drenthe vanaf het eerste moment uit dat men ging voor een overwinning, het was een team. De Heulse ploeg kon zich niet weren tegen het Drentse geweld, liet zich gemakkelijk aftroeven en gaf eigenlijk niet thuis in eigen hal. Het andere verschil was routine. Dit was bij E&O ruimschoots aanwezig en bij Quintus was dit na het wegvallen van Rens Reijgersberg niet meer aanwezig. Reijgersberg is de komende zes weken uitgeschakeld.

E&O zette vanaf het begin van de wedstrijd druk en liet de teugels niet vieren. Quintus kreeg geen vat op de aanvallen van E&O, dat zowel vanaf de tweede lijn als vanaf de cirkel vrij makkelijk kon scoren. Zelf kon Quintus aanvallend geen vuist maken, het was te voorspelbaar. De ruststand was dan ook 17-13 in het voordeel van E&O. Na de pauze ging de Drentse ploeg door en 13 minuten na rust was het verschil acht treffers (26-18). E&O liet de teugels vieren en Quintus mocht op vijf doelpunten komen (25-30), maar verder lieten de gasten het niet komen. E&O won verdiend met 34-28.

Eerste divisie

Na twee nederlagen op rij heeft DIOS eindelijk weer eens twee punten in de zak kunnen steken. In Volendam wist de ploeg uit Midden-Delfland de reserves van Kras/Volendam te verslaan. Het was geen goede wedstrijd, maar dit soort wedstrijden moeten wel gewonnen worden als een ploeg wil promoveren. Halverwege de wedstrijd leidde Volendam met 11-10. Na de pauze wist DIOS de achterstand om te buigen in een voorsprong. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 26-23. Frank Koole en Frank Snelder werden ieder met zes treffers topscorer van hun ploeg.

DIOS kan zich nu gaan opmaken voor de topper van volgende week zondag tegen Handbal Venlo. De ploeg zal het dan moeten doen zonder de geschorste Frank Koole, die twee duels vanaf de tribune mag toekijken. Hij mist ook de wedstrijd tegen de reserves van BEVO.

De reserves van Koornneef/Quintus deden in het degradatieduel tegen Gemini geen goede zaken. In Zoetermeer moest Gemini winnen om aansluiting te houden met Quintus en Volendam 2. Quintus daarentegen had de marge op nummer 13 Gemini kunnen vergroten. Dit laatste gebeurde niet en Gemini leidde halverwege met 13-10. Uiteindelijk won de thuisploeg met 26-23, kruipt daardoor twee punten dichterbij bij Quintus en is het verschil nog maar één punt.