Archief

Voedselbank Maassluis heeft meer ruimte nodig

De Voedselbank in Maassluis heeft meer ruimte nodig. Het huidige pand aan de P.J. Troelstraweg is te klein voor de instelling. Dat laat Joke Cats, een van de drijvende krachten achter de Voedselbank, aan WOS Media weten.

In de afgelopen maanden heeft ze op meerdere plekken in de stad aangeklopt om hulp te vragen, maar die komt maar niet. Hoe prangend het probleem is, blijkt wel uit het feit dat de Voedselbank helemaal naar De Lier moet uitwijken voor extra opslagruimte.

Ook de de ruimte van Maasdelta naast de Voedselbank en een ruimte van de Maassluise Harmonie aan de overkant worden tijdelijk gebruikt. "Maar dat is natuurlijk geen oplossing," aldus Cats. Een vaste ruimte van bij elkaar zeshonderd vierkante meter zou dat wel zijn. Een ander probleem voor de Voedselbank is de huurprijs van panden: die is vaak te hoog.

Als er een ruimte tegen een betaalbare prijs beschikbaar komt, kunnen ook de taken van de Kledingbank en de Speelgoedbank beter tot hun recht komen. "En we kunnen vluchtelingen een stageplek aanbieden," besluit Cats.

Categorieen:
De Lier Maassluis Algemeen