Archief

De Kandelaar wordt zorgcentrum

Het perceel waarop voormalig kerkgebouw De Kandelaar aan de Verdilaan in Naaldwijk staat, is verkocht. De locatie zal worden ontwikkeld tot een zorgcentrum.

Het perceel behoorde toe aan de Protestantse Gemeente Naaldwijk (PGN). Op 1 september vorig jaar werd er de laatste kerkdienst gehouden. De PGN, in 2007 ontstaan uit de Hervormde Kandelaargemeente en de Gereformeerde Ontmoetingskerk, had De Kandelaar niet meer nodig nadat besloten was gezamenlijke diensten te gaan houden in de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan.

Het nu te vestigen zorgcentrum gaat onderdak bieden aan diverse huisartsen (Huisartsenpraktijk de Woerd), fysiotherapeuten (Fysiotherapie Westland) en een apotheek (Samenwerkende Apotheken Naaldwijk/Honselersdijk). Volgens plan moet het centrum in het najaar van 2015 operationeel zijn.

Tal van culturele en sportorganisaties hielden vele jaren hun activiteiten in De Kandelaar. Zo fungeerde het gebouw als repetitielocatie voor Het Westlands Mannenkoor en was het ook de thuisbasis van schaakvereniging Schaakmat en de Westlandse Bridgeclub. Het gebouw stond sinds eind vorig jaar leeg.