Archief

'Westlandse Zoom openbaar behandelen'

De fractie van Westland Verstandig wil, dat er komende dinsdag in de openbaarheid wordt gesproken over de financiële situatie bij het Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ). Zij is er fel op tegen, dat het college van B en W tot twee keer toe hierover met gesloten deuren wil vergaderen.

Het zit Westland Verstandig nog steeds dwars, dat de gemeenteraad één dag na behandeling van de begroting werd geconfronteerd met een brief over de financiële situatie bij de Westlandse Zoom. "Gebleken is, dat die brief al voor die tijd is gemaakt", zo stelt fractievoorzitter Peter Duijsens.

In de brief stond onder meer, dat het ontwikkelingsbedrijf een lening van 12,5 miljoen euro voorlopig niet kan terugbetalen aan de gemeente Westland en dat de gemeente tevens het kapitaal met 4,5 miljoen euro moet versterken. Na berichten in de media liet het college snel weten, dat er bij de Westlandse Zoom niets aan de hand is, aldus Duijsens. "Waarom dan met gesloten deuren, als er niets aan de hand is?", vult hij aan.

Westland Verstandig zal zich verzetten tegen, wat zij noemt, deze wijze van wegmoffelen van problemen. "De burgers hebben recht om te weten wat er aan de hand is en vandaar dat er ook in het openbaar vergaderd moet worden over deze aangelegenheid", aldus de fractie.

In een reactie stelt het college van B en W: "Het gaat om een nadere toelichting op de liquiditeitsplanning van OBWZ. Dit is bedrijfsgevoelige informatie die, als deze in de openbaarheid komt, de positie van het OBWZ en daarmee die van de deelnemende partijen kan schaden. Om die reden heeft het college de gemeenteraad volgens de gebruikelijke procedure voorgesteld om de stukken niet in het openbaar te behandelen. Het is aan de raad om over het opleggen van geheimhouding een besluit te nemen."

Categorieen:
Westland Algemeen