Archief

Vogeltentoonstelling Poeldijk gaat door

De vogeltentoonstelling in De Leuningjes in Poeldijk gaat ondanks het vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte gewoon door. Dat laat Koos van der Salm van vogelvereniging 'De Edelzanger' weten aan WOS Media. De vogels zijn al sinds woensdag in Poeldijk aanwezig.

Afgelopen weekend werd op een pluimveebedrijf in Hekendorp vogelgriep vastgesteld. Daardoor was van zondag- tot woensdagmorgen een landelijk vervoersverbod van kracht. "Toen dat werd opgeheven, hebben we de vogels direct vervoerd. 's Middags en 's avonds zijn ze gekeurd", aldus Van der Salm.

De vogelshow is vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Na afloop kan wellicht nog een probleem ontstaan. Omdat donderdag wederom vogelgriep werd ontdekt, ditmaal in Ter Aar, geldt tot en met zondag 14.00 uur opnieuw een vervoersverbod.

"Daardoor kunnen we de vogels zaterdagmiddag waarschijnlijk niet vervoeren." Van der Salm gaat de situatie rustig bekijken en maakt zich geen zorgen. "Ik heb zo'n situatie nog nooit meegemaakt en dat heb je ook niet in de hand. Het is een wettelijke bepaling en daar moeten we ons aan houden."

Categorieen:
Poeldijk Algemeen