Archief

Eerste drie Uitblinkers in Westland

Stanley Josepa, Mariska Verkruisen en Tristan van den Berghen zijn de eerste winnaars van een Uitblinker, de nieuwe stimuleringsprijs voor kinderen en jongeren van de gemeente Westland. De drie zijn door een jury gekozen uit zestien genomineerden. De prijzen werden donderdagavond uitgereikt door de wethouders De Goeij en El Mokaddem tijdens de Westlandse jeugdconferentie.

Jonge mantelzorgers hebben grote indruk gemaakt op de juryleden. Mantelzorg is meestal geen keuze. De positieve manier waarop jongeren met mantelzorg omgaan, is heel bijzonder, aldus de jury. Er werd ook waardering uitgesproken voor de inzet van jongeren bij sport- en andere verenigingen.



Stanley Josepa is beloond voor de inzet die hij toont binnen zijn gezin. Vanwege de ziekte van zijn moeder heeft hij veel extra taken thuis opgepakt en is hij met zijn moeder mee geweest naar Duitsland waar zij een behandeling kreeg.





Mariska Verkruisen is een jonge mantelzorger, die opvalt door de goede manier waarop zij helpt in haar gezin. Vanwege een moeilijke thuissituatie zet zij al jaren veel extra uren in voor huishoudelijk taken, bijvoorbeeld voor de maaltijden. Ondanks deze drukte heeft zij toch haar diploma behaald.



Tristan van den Berghen is een enthousiaste jonge vrijwilliger. Op zijn dertiende is hij al volop actief in diverse organisaties. Zo is hij bezig bij de bazar van de Kerk, actief bij Ride for the Roses en zet hij zich in voor Kidz voor Kidz (een stichting voor onderzoek bij kinderen met kanker). Daarnaast is hij ook nog lid van de EHBO.



Vitis Welzijn heeft de voorbereiding van de Uitblinkers 2014 op zich genomen. Vitis zorgt voor de coördinatie van activiteiten op het gebied van vrijwilligerswerk, jongerenwerk en maatschappelijke stage binnen de gemeente Westland.

Categorieen:
Westland Algemeen