Archief

Buurtbarbecue van 5.000 euro als genoegdoening

Bewoners van de wijk Boumare in Maasland krijgen van de gemeente Midden-Delfland een bedrag van 5.000 euro voor het houden van een buurtbarbecue. Dat kwam dinsdagavond aan de orde tijdens de raadsvergadering door vragen van de fractie Mijn Partij.

Het aanbod is bedoeld als compensatie voor het leed van de bewoners. De wijk had binnen vijf jaar gebouwd moeten worden, maar door de bouwcrisis duurde dat langer. Daardoor werden ook meerdere voorzieningen later geplaatst dan was voorzien. Volgens wethouder Houtenbos had de gemeente de bewoners een "wat te rooskleurig beeld gegeven van het aanleggen van die voorzieningen, waaronder een brug."

De betreffende brug werd twee jaar geleden beloofd. "Binnen een jaar zou die er staan", aldus Houtenbos. Dat duurde door verschillende omstandigheden langer dan de bedoeling was. De brug werd pas enkele maanden geleden aangelegd.

De gemeente maakt dus een gebaar, maar stemt daarmee niet iedereen tevreden, aldus de wethouder. "Er zijn mensen die willen meer geld. Die vinden dat ze zoveel schade hebben geleden, dat de gemeente met wat meer over de brug moet komen. Maar ik verwacht dat de mensen na de barbecue vrolijk naar huis toe gaan."

De barbecue wordt in een later stadium gehouden. Het is overigens niet de bedoeling dat alle wijken nu een dergelijk bedrag aanvragen voor buurtfeesten. Wethouder Houtenbos: "We zijn altijd in voor buurtinitiatieven. Het gebeurt ook wel eens dat de gemeente daar een bijdrage aan levert. Alleen niet in deze omvang."