Archief

Ledenafname tennisclubs valt mee in regio

In tegenstelling tot de landelijke trend, valt de afname van de ledenaantallen bij tennisclubs in de regio wel mee. Dat blijkt uit een inventarisatie van WOS Media. Bij twee verenigingen was er in de afgelopen drie jaar sprake van een daling van 10 procent of meer.

Het gaat om de tennisclubs in Kwintsheul en 's-Gravenzande. Quintus (Kwintsheul) had in 2012 nog 465 leden, dit jaar zijn dat er 420. Dat heeft volgens het bestuur van de vereniging vooral te maken met de stagnatie van de nieuwbouw in de kern, waardoor het aantal kinderen afneemt. Ook de scholen en andere Quintus-verenigingen hebben hier last van.

LTC 's-Gravenzande geeft de schuld van de terugloop (van 1.214 naar 1.047 leden) aan de economische crisis. Dit zou voor nogal wat mensen een reden zijn om te stoppen met een sport. Bij velen is tennis hun tweede sport.

Verenigingen als LTC 't Loo in De Lier (1.014 naar 1.216) en LTC Naaldwijk (naar ruim 1.100 leden) groeien juist. Bij die laatste club heeft dat onder meer te maken met de nieuwe winteraccomodatie en het ombouwen van gravelbanen naar smashcourt.

De tennisclubs geven over het algemeen aan nieuwe leden te werven door het houden van clinics. Onlangs ging daarvoor bijvoorbeeld een gezamenlijk jeugdinitiatief van de Westlandse tennisverenigingen van start.