Archief

Burgemeester niet blij met politie op asbestboerderij

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland is niet blij, dat agenten eind oktober zonder beschermende kleding het terrein van de 'asbestboerderij' in Schipluiden betraden. Dat zei hij dinsdagavond tijdens een raadsvergadering.

Enkele agenten van bureau Delft openden het hek aan Abtswoude 52 om een boer uit de omgeving de gelegenheid te geven een koe uit de sloot te redden. "Burgemeester noch ambtenaren van de gemeente hebben toestemming gegeven om het terrein te betreden", aldus Rodenburg.

De politie was, volgens de burgemeester, ondanks de verbodsborden gelegitimeerd om het terrein te betreden. "Maar dit was zonder bescherming niet verstandig." De agenten waren zich er onvoldoende van bewust dat het ging om een 'asbestverdacht' terrein.

De boer met zijn trekker en de agenten gingen het terrein op om de koe op het droge te brengen. Het kan zijn dat er na het verlaten van het erf van Abtswoude 52 enige vervuiling buiten het terrein is opgetreden, bespiegelde Rodenburg.

Raadslid Van Lier (Mijn Partij) gaf het advies om weer enkele bordjes met de term 'Asbest' op te hangen, "want die zijn in de afgelopen vier jaar weggewaaid". Rodenburg beloofde deze suggestie door te geven aan de eigenaar van het complex.