Zaalhandbal: alleen Westlandia wint

De reserves van Koornneef/Quintus hebben de zesde thuiswedstrijd niet in winst weten om te zetten. De reserves van Targos BEVO gingen met een 23-22 overwinning terug naar Panningen. De wedstrijd in Kwintsheul ging lange tijd gelijk op. De eerste helft werd afgesloten met een 11-10 voorsprong voor BEVO. Na de pauze kwam Quintus op een 14-13 voorsprong, maar enkele minuten later had BEVO een voorsprong van 16-14. De Heulse ploeg kon dit verschil in het verloop van het tweede bedrijf niet geheel kon dichten. BEVO kwam zelfs op een 21-17 voorsprong, waarna Quintus zich terug knokte in de wedstrijd. In de laatste minuut scoorde Roy Verlaan bij 21-23 de aansluitingstreffer, maar in de allerlaatste aanval van de wedstrijd kon Quintus de gelijkmaker niet maken. De Heulse ploeg blijft op een elfde plaats staan met drie punten voorsprong op de eerste degradatieplaats.

Na de tweede nederlaag op rij heeft voormalig koploper DIOS nu een achterstand op koploper Handbal Venlo van drie punten. Over twee weken komt de koploper op bezoek in Den Hoorn. HARO Rotterdam kwam naar Den Hoorn en liet de thuisploeg met een kater achter. DIOS zat niet lekker in haar vel en dat werd afgestraft door HARO Rotterdam. Het leverde de eerste thuisnederlaag op voor de ploeg uit Midden-Delfland. Beide ploegen gingen voor de overwinning waardoor het een hard duel werd. Alleen de arbiters konden de mannelijke duels niet vaak waarderen.

DIOS opende de wedstrijd goed en leidde met 3-1 en 5-3, daarna nam HARO Rotterdam het heft in handen. De bezoekers leidden bij rust met 9-7, gingen na het rustsignaal door en liepen uit naar een 13-8 voorsprong. DIOS kon nog wel wat terugdoen, maar het verschil was te groot om het alsnog spannend te maken. HARO Rotterdam won met 19-16 en komt nu op punten gelijk met DIOS. Koploper Handbal Venlo heeft nu drie punten voorsprong op vier ploegen, namelijk DIOS, HARO, WHC en MHV'81.

WPK/Westlandia heeft de derde overwinning van te seizoen geboekt en blijft daardoor meedoen om de bovenste plaatsen. In sporthal Boswijk versloeg de Naaldwijkse formatie het derde team van Hercules. Westlandia was sterker dan de Rijswijkse opponent, echter de ploeg gaf in de eerste helft een voorsprong van vier doelpunten weg. De ruststand was gelijk: 9-9. Na de pauze was de concentratie terug bij Westlandia en kon een regelmatige overwinning bijgeschreven worden: 24-19. De uitgestelde wedstrijd tegen de reserves van Gemini wordt gespeeld op zaterdag 29 november aanstaande, aanvang 20.00 uur in sporthal De Pijl.

De reserves van WPK/Westlandia leden tegen Saturnus de vijfde nederlaag van het seizoen. In de 5-Meihal in Leiden ging Saturnus met een 8-7 voorsprong rusten. Na de pauze wist Saturnus de winst naar zich toe te trekken. De thuisploeg won met 20-17.