Archief

Nieuw jeugdinitiatief tennisclubs van start

Het nieuwe gezamenlijke initiatief van de jeugdcommissies van alle Westlandse tennisverenigingen, de Westlandse recreantencompetitie voor de leeftijdsgroep vanaf de middelbare school tot en met 20 jaar, is vrijdagavond van start gegaan. Er hadden zich meer dan 80 deelnemers aangemeld.

Deelname is gratis en elke tweede vrijdagavond van de maand is een andere tennisvereniging uit het Westland gastheer voor deze oudere jeugd. Het tennispark in De Lier, LTC 't Loo, beet het spits af als gastheer en moest vanwege het grote aantal aanmeldingen zelfs uitwijken naar een tweede park: LTC Naaldwijk.

De jongste groep, zou in De Lier spelen en de 'ouderen' in Naaldwijk. In De Lier konden de wedstrijden echter niet doorgaan vanwege de enorme regenval. In Naaldwijk daarentegen, kon op de vrij nieuwe smashcourt-banen wél worden gespeeld en beleefden zo'n 40 jongeren recreatieve tennisavond.



Doel van dit nieuwe initiatief is jongeren van alle niveaus en leeftijden, in een informele sfeer, leuke wedstrijden met elkaar te laten spelen en enthousiast te maken voor de tennissport. Vorige week was nog in het nieuws dat veel tennisclubs in Nederland kampen met teruglopende ledenaantallen.