Zaalkorfbal: eerste overwinning Dijkvogels

Eerste klasse E

ODO kreeg in sporthal De Hofstede de tweede nederlaag van het seizoen te verwerken. De Maaslandse ploeg is door de nederlaag tegen KCR hekkensluiter. Korfbal Combinatie Ridderkerk heeft de volle buit uit twee wedstrijden. ODO trof een tegenstander die op alle fronten sterker bleek. Bij rust was de achterstand twee treffers: 7-9. Na de pauze ontmoette ODO een ontketend KCR dat terecht naar een 23-17 overwinning snelde.

Valto leed in en tegen Tilburg haar eerste nederlaag van dit seizoen, De ploeg van oefenmeester Marco Swikker was in Brabant de mindere en verloor met 21-17.

Dijkvogels heeft de eerste overwinning van het zaalseizoen binnen. In de Maasdijkse sporthal versloeg de thuisploeg Weidevogels. De bezoekers hadden de eerste helft afgesloten met een 10-8 voorsprong. Bij Dijkvogels kon men de korf ruim zeven minuten niet vinden, toen de korf eenmaal weer gevonden was, scoorde de thuisploeg aan de lopende band. Pas bij een 14-11 voorsprong incasseerde Dijkvogels pas weer een treffer. Weidevogels kwam terug tot 14-13, maar Dijkvogels gooide het duel in het slot door twee treffers op rij te scoren. De laatste treffer van de avond was voor Weidevogels dat een 16-14 nederlaag incasseerde en blijft daardoor hekkensluiter.

ONDO heeft het eerste puntverlies van de competitie opgelopen. In de Westlandhal ontving de 's-Gravenzandse ploeg Velocitas, dat de eerste wedstrijd gelijk had gespeeld. Na een boeiende wedstrijd moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een 18-18 gelijkspel. ONDO staat tweede op de ranglijst.

Tweede klasse H

CKC Maassluis heeft de lastige uitwedstrijd tegen Merwede in winst omgezet. In Sliedrecht leek CKC Maassluis een gemakkelijke middag te hebben. Na een zwak begin waarin Merwede een 4-1 voorsprong nam, kwam CKC Maassluis terug in de wedstrijd. Bij 6-5 kwamen de bezoekers in sporthal De Stoep langszij en liepen daarna uit naar een 9-6 voorsprong bij rust.

CKC Maassluis stootte na de hervatting door naar een 12-6 voorsprong. Merwede rechtte de rug en kwam zelfs tot 12-12. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Vlak voor tijd wist Nick Seesink met zijn zevende treffer van de middag de winst naar Maassluis toe te trekken: 15-14. CKC Maassluis staat samen met Kinderdijk op een eerste plaats met vier punten.