Zaalhandbal heren: Quintus zet Hercules opzij

Koornneef/Quintus heeft na drie nederlagen op rij eindelijk weer een overwinning te pakken. In eigen hal wist de Heulse ploeg streekgenoot Hercules opzij te zetten: 27-25. Een belangrijke zege om enig uitzicht te houden op de bovenste plaatsen voor plaatsing voor de kampioenspoule. Enige smet op de nederlaag was het uitvallen van Rens Reijgersberg. De routinier viel in de eerste minuten van de tweede helft uit met een knieblessure.

De overwinning voor de thuisploeg was terecht. Quintus nam in de eerste helft twee keer afstand met drie doelpunten verschil, maar iedere keer wist Hercules langszij te komen. In de laatste tien minuten voor de pauze wist Quintus een voordelige marge op te bouwen van drie treffers: 13-10. Na het uitvallen van sterkhouder Reijgersberg was de thuisploeg even zoekende en daar wist Hercules van te profiteren: 13-13. Na de 14-14 tussenstand wist QUintus weer een gaatje te pakken en liet dit deze keer niet uithanden glippen. De grootste marge was bij 25-20 en 27-22. Uiteindelijk kon het collectief goed spelende Quintus een 27-25 overwinning bijschrijven.