Zaalhandbal dames: alleen VELO wint

Veneco/VELO is voor de tweede keer op rij ongeslagen gebleven. Na de overwinning op hekkensluiter Nieuwegein won de Wateringse ploeg van de reserves van Westfriesland/SEW. Het was de tweede keer een overwinning op een ploeg die onder VELO op de ranglijst stond. In sporthal De Bloesem moest VELO het doen zonder vier vaste speelsters, maar dat deerden de bezoekers niet. Vooral Samira van Oosten was een plaag voor de Noord-Hollandse ploeg, want zij scoorde maar liefst 12 keer. VELO opereerde als team heel goed en nam dan ook een 17-9 voorsprong de rust in. Na de pauze wist SEW de achterstand langzaam terug te brengen. Na ruim 53 minuten spelen was de voorsprong van VELO geslonken tot vier treffers: 19-23. In de resterende zeven minuten hield VELO stand en liep het nog een klein beetje uit. De 26-21 overwinning was terecht voor de Wateringse ploeg. Volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen het onberekenbare Bentelo, dat zeer wisselvallig presteert dit seizoen.

De topper tussen Klink Nijland/Kwiek en de reserves van Virto/Quintus is een prooi geworden voor de ploeg uit Raalte. In sporthal Tijenraan ging het om de koppositie. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten. Quintus had een beter doelsaldo. Kwiek en Quintus schotelden het publiek een spannende en boeiende wedstrijd voor. De ruststand was 14-13 in het voordeel van de Heulse koploper. De thuisploeg wist in de tweede helft de achterstand om te buigen in een 25-23 overwinning. Kwiek gaat nu alleen aan de leiding en blijft in thuisduels ongeslagen. Quintus incasseerde de tweede uitnederlaag op rij. De Heulse ploeg verloor voor de tweede keer op rij een topper nadat het vorige week verloor van Borhave.

WPK/Westlandia heeft de uitwedstrijd tegen Bentelo niet in winst weten om te zetten. De bekerwinst van afgelopen week kon de Naaldwijkse ploeg niet doortrekken in de wedstrijd tegen het wisselvallig opererende Bentelo. In sporthal De Pol kon de Naaldwijkse ploeg niet overtuigen. Bentelo leidde halverwege de wedstrijd met 15-11. Westlandia incasseerde na de 29-23 nederlaag al weer de achtste verliesbeurt van het seizoen. Westlandia blijft voorlaatste, staat op een degradatieplaats en de ploegen boven zich raken lichtelijk uit beeld. Volgende week komt subtopper Fortissimo op bezoek in Naaldwijk.

Verburch kon in de derde thuiswedstrijd van het seizoen geen potten breken tegen Dongen. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd één punt uit vijf wedstrijden. De bezoekers hadden waarschijnlijk de tegenstand van Verburch hoger ingeschat, maar zo makkelijk een overwinning ophalen in Poeldijk daar had men vooraf voor getekend. De ruststand was 16-8 in het voordeel van Dongen. Verburch verloor uiteindelijk met 34-18 en is hekkensluiter.

Schipluiden moest zich in de topper tegen WHC in Loosduinen voor de eerste keer dit seizoen gewonnen geven. Beide ploegen waren na vijf wedstrijden nog ongeslagen. In de eerste helft wist Schipluiden nog in het spoor blijven van WHC. De thuisploeg leidde halverwege met 11-10. Na de pauze liet WHC zien dat het vooralsnog de beste ploeg is in deze klasse. WHC won met 29-18. Volgende week volgt de volgende topper dan komt ROAC op bezoek in de Postkogekohal.