Archief

Schipluidenaar joeg twee inbrekers huis uit

Twee van de inbrekers die vrijdagmiddag een botsing veroorzaakten bij Den Hoorn, waren kort ervoor uit een woning in Schipluiden gejaagd door de thuisgekomen bewoner. De in totaal vier criminelen zijn Hagenaars van 16, 17, 18 en 25 jaar en zitten nog vast.

De politie kreeg omstreeks 16.15 uur de melding dat bij een woning aan de Vlaardingsekade enkele inbrekers overlopen waren door de 65-jarige bewoner. Toen de man zijn woning arriveerde, bleken twee jongemannen in zijn huis aanwezig te zijn. Eén van hen bedreigde de man met een wapen, waarvan al snel bleek dat het een speelgoedwapen was, omdat het knipperde en knalgeluid maakte.



De bewoner heeft de twee zijn woning uitgewerkt, waarna ze er - met een derde jongen - lopend vandoor gingen en om de hoek in een auto stapten. Direct werd de politie gebeld en doorgegeven in welke auto de verdachten waren gestapt. Al snel zagen agenten de vermoedelijke auto rijden in de omgeving, waarna ook de politie-helikopter het voertuig 'oppikte'. Toen ook het kenteken van de vluchtauto werd doorgegeven, stond vast dat het om de auto met de verdachten ging.

De achtervolgende politie zag op de Rijksstraatweg in Den Hoorn, dat de vluchtauto een andere auto inhaalde. De bestuurder kon daarbij een tegemoetkomende auto niet meer ontwijken en veroorzaakte een frontale aanrijding.

De tegenligger, oud-minister Marja van Bijsterveldt, raakte door de botsing van de weg en reed het talud af. Daar kwam de auto tot stilstand met de neus in de sloot. Zij kwam met de schrik vrij. De agenten die achter de verdachten reden, konden vanwege het natte wegdek een aanrijding niet meer ontwijken en reden achterop de boevenauto.



In totaal werden vier verdachten aangehouden. De bestuurder van de vluchtauto is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Een van de andere verdachten was in het water gesprongen en moest vanwege onderkoelingsverschijnselen ook naar het ziekenhuis.

Categorieen:
Algemeen