Archief

Europese nederlaag handbaldames Quintus

Virto/Quintus heeft niet kunnen stunten tegen Galytchanka. De Oekraïnse ploeg vierde in Kwinstheul een 24-18 overwinning en vertrok later in de avond met de bus voor een ruim 2.200 kilometer durende reis terug naar huis. In de Heulse sporthal keken 700 toeschouwers naar het Europese treffen.

Quintus opende met het raken van tweemaal het aluminium. Voordat de thuisploeg het wist stond het met 4-0 achter. De Heulse ploeg liep de gehele tijd achter de feiten aan en trof aan de andere kant een uitstekende keepster (Yelyzaveta Hilyazetdinova) die moeilijk te passeren was. Galytchanka ging met een 16-13 voorsprong rusten. Na de pauze kwam Quintus langzaam dichterbij en kwam bij 16-16 voor het eerst langszij. De Oekraïnse coach nam direct een time-out en zette zijn ploeg op scherp. Galytchanka versnelde en liep uit naar een 16-19 tussenstand. Het verschil werd groter (17-23) en de overwinning van de bezoekers kwam niet meer in gevaar. Quintus wist na de 16-16 in ruim een kwartier maar twee keer te scoren.

Quintus kreeg 4 strafworpen en wist maar een keer tot scoren te komen. De Oekraïnse opponent mocht zeven strafworpen nemen en miste twee keer.

De doelpuntenmakers bij Quintus: Rianne Zonneveld (6), Anouk Zwinkels (5), Daisy Hage (3), Nicole van Meteren (2), Tessa van ZIjl (1) en Roos Lockhorst (1)

Scheidsrechters: Martens en Verdonck uit België

Categorieen:
Algemeen