Archief

'Uitspraken wethouder Schneider over Fort onzin'

Hans van Aalst van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland noemt de uitspraken van wethouder Schneider onzin: "Wat de heer Schneider zegt, klopt gewoon niet, hij heeft geen enkele dossierkennis."

Van Aalst laat aan WOS Media weten dat de contacten over bruikleen van objecten uit andere musea allemaal via de stichting zijn gegaan. Dat het Fort zonder de stichting dus zijn museale functie kan behouden, zoals de wethouder beweert, lijkt daarmee onhaalbaar.

Toch ziet Jurgen Beumer van Beumer Bedrijfsdiensten zeker mogelijkheden. "We hebben een museaal plan opgesteld en ik ben van plan om dat gewoon uit te voeren." Beumer wacht de uitspraak af van het kort geding tussen de stichting en hem, aankomende dinsdag. Hij wil volgend jaar weer verder gaan met het museum en de activiteiten bij het fort, "als de ruis weer van de lijn is."

De woordvoerder van wethouder Schneider heeft laten weten dat de uitspraken van de wethouder juist zijn. Schneider zelf was niet bereikbaar voor commentaar omdat hij in Londen zit.