Archief

'Geen goede kans voor Westlandse aannemers'

Binnen de gemeenteraad van Westland wordt vreemd aangekeken tegen de aanbesteding van de nieuwbouw van het schoolcomplex voor De Zeester in Monster. De fracties van GemeenteBelang Westland en LPF-Westland zijn zo ongelukkig met de gang van zaken, dat zij schriftelijke vragen hebben ingediend bij het college van B en W.

In de optiek van de twee fracties worden Westlandse aannemers tekort gedaan. Gegadigde bouwers moeten hun gegevens aanleveren bij de architect en niet bij de zogeheten bouwheer, zijnde de gemeente Westland. De architect is evenwel gevestigd in het Zuid-Limburgse Kerkrade en geïnteresseerde bouwers moesten per se ten kantore van de architect een presentatie geven.

"Het lijkt hier op ondernemertje pesten", vinden GBW en LPF. "Van diverse Westlandse bouwers hebben wij inmiddels begrepen dat er niet één lokale aannemer is geselecteerd voor de vervolgprocedure. Op de wijze waarop deze tender in de markt is gezet, is deelname van lokale aannemers op voorhand bijna uitgesloten", stellen zij.



Kan deze aanbesteding nog worden stopgezet, zodat kan worden bekeken hoe deze eventueel opnieuw kan worden ingezet, waarbij Westlandse bedrijven wel een eerlijke kans zouden kunnen krijgen?, vragen de fracties.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen