Archief

Foto's boomvernielers opgedoken

Er bestaat een goede kans, dat de vernielers van bomen aan de Van Luycklaan tussen Kwintsheul en Wateringen alsnog kunnen worden opgepakt. Er zijn foto's opgedoken waaruit een relatie zou blijken tussen jongeren van een naburig hok en de afgebroken bomen. Dit meldde D66-raadslid Van Ooijen donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Van Ooijen is afgelopen dinsdagavond over die vernielingen benaderd naar aanleiding van vragen die hij op deze avond aan wethouder Meijer had gesteld. Meijer zei toen, dat de schade 3.750 euro bedroeg. In het nabijgelegen recreatiegebied Zwethstrook zijn in augustus zeker zestien bomen vernield (schade 4.000 euro). Het vandalisme aan de Van Luycklaan werd afgelopen zondagochtend geconstateerd.

Van Ooijen bracht verder naar voren, dat de Wateringse brandweer zich ernstige zorgen maakt over de brandveiligheid van het nu omstreden hok. Burgemeester Van der Tak gaat daar waarschijnlijk zelf poolshoogte nemen. "Ik ben nogal een fan van die dingen", verklaarde hij. Verder voegde Van der Tak er direct aan toe: "Als het er fout is, gaat ie dicht."

Categorieen:
Wateringen Algemeen